12 april 2024

Egen kostnadseffektiv tillverkning

Vår egen tillverkning av slitstarka syntetborstar är unik. Med en sinnrik produktionsteknik kan vi kombinera hög kvalitet men en kostnadseffektiv tillverkning. Det gör våra penslar omtyckta och erkända för att de inte släpper borst.

En stor del av de måleriverktyg och penslar som säljs i Sverige importeras från Asien. Vi har alla blivit medvetna om att inflation, ökade fraktkostnader och en svagare krona har gjort importerade varor allt dyrare.

Våra egen tillverkning av penslar har inte drabbats lika hårt av kostnadsökningar, vilket gör våra penslar än mer attraktiva för kostnadsmedvetna kunder.

Välkommen att ta del av vårt sortiment av fasadpenslar, lackpenslar, moddlare och vinkelpenslar. Du hittar dem på hemsidan, markerade med miljösymbol.

23 januari 2023

Ett nytt år med nya möjligheter

Vi ser fram emot vår och sommar med massor av härliga målningsprojekt!
Välkommen att ta del av vårt sortiment på hemsidan eller i vår katalog 2023 som också finns här på hemsidan.
Vi har ett fullsortiment av penslar och måleriverktyg för alla tänkbara målningsarbeten för både hemmafixare och proffs.

14 september 2022

Vår egen produktion av penslar

Det går inte att sticka under stolen med att inflationen även drabbar svenska småföretag. Så även för oss. I tider med bl a dyrare frakter och svagare krona är vi glada att ha flera ben att stå på inom vårt företag.
Vi på Habo Penslar AB har vår egen tillverkning av penslar strax utanför Jönköping. Med en effektiv och miljövänlig tillverkningsmetod producerar vi penslar utan den osäkerhet i valutakurser och fraktkostnader som drabbar importerade varor. Läs mer om vår egen tillverkning under fliken ”Om oss” eller kontakta oss gärna för mer information.

26 januari 2022

Nytt år – Ny katalog!

Välkommen att ta del av hela vårt sortiment i nya katalogen för 2022.
Den är blädderbar här på hemsidan samt utskriftsvänlig. Du kan skriva ut hela katalogen eller enbart valda sidor.

14 september 2021

I pandemins spår…

Under pandemins första år märkte bygg- och måleribranschen av en betydligt större efterfrågan. Många passade på att lägga tid och pengar på målning och renovering. Detta är en trend som hållit i sig även under denna säsong, och vi ser en fortsatt ökad försäljning.

Men pandemins effekter har också skapat stor turbulens och obalans i vår omvärld med bl a råvarubrist och ökade fraktkostnader. Något som på ett eller annat sätt drabbat alla företag. Coronapandemin har blottat sårbarheten i många av våra globaliserade produktionsled.

Vi på Habo Penslar har också fått ta del av pandemieffekterna, både positiva och negativa, men har klarat utmaningarna på ett bra sätt och kan se tillbaka på ytterligare en bra säsong.

Nu växlar vi om och koncentrerar oss på sortimentet för inomhusmålning och produktion av snöborstar. Och hoppas att pandemin ebbar ut…

09 mars 2021

Katalog 2021

Välkommen att ta del av vår nya katalog för 2021. Den finns tillgänglig blädderbar här på hemsidan och du kan även skriva ut den. Vill du istället ha katalogen per post, hör av dig!

12 januari 2021

God fortsättning på nya året!
Vi ser fram emot en ny målningssäsong med många nya målningsprojekt!

21 december 2020

Nytt år

Habo Penslar AB önskar God Jul & Gott Nytt År!

21 augusti 2020

Coronatider och höst…

Företag och butiker för hemmafix vittnar om ett uppsving i försäljningen under våren och sommaren. Något också vi på Habo Penslar har upplevt. För många är det som i corona-tider har haft mer tid hemma eller i fritidshuset för målning och annat fix.
Men nu börjar utemålningssäsongen lida mot sitt slut. Då kanske det är dags att börja fundera på vad som behöver göras inomhus istället.
Nya tapeter i sovrummet? Eller lite ny, fräsch färg i hallen? Och varför inte måla om den där slita byrån som barnen vägra slänga (eller låta barnen måla den själva!).
Oavsett hur dina planer ser ut så önskar vi en trevlig höst!

06 april 2020

Nya penslar!

Får vi lov att presentera två av säsongens nyheter!
Lackpensel med snedställd borst. Perfekt för precisionsmålning av fönsterkarmar, lister och snickerier. Finns i två storlekar, bredd 38mm och 50mm (art nr 268038 och 268050).
Vi vill också presentera en ny fasadpensel i vår Ergo-Flexfamilj.
Art 610120 är en fasadpensel med vridbart skaft, rak eller vinklad, anpassad till rödfärg/slamfärg.