Miljövänliga penslar

Idag kan vi erbjuda marknadens största sortiment av miljövänliga penslar, tillverkade i återvinningsbara material, polypropen och polyester. Inget miljöskadligt lim eller lösningsmedel användes.

Vårt miljöansvar

Såväl vår närmiljö som den globala miljön är ständigt i fokus. Ett naturligt steg för oss är att miljöanpassa våra produkter. Vi gör investeringar i utveckling- och produktion. Provserier och tester utförs löpande. Vi utnyttjar modernast tänkbara produktionsteknik för att minimera föroreningar på miljön.

Störst på miljöpenslar

Habo Penslar är ledande tillverkare av miljöpenslar. Vårt egentillverkade sortiment av penslar tillverkas i återvinningsbart material, polypropen och polyester. Inget miljöskadligt lim eller lösningsmedel användes. Istället fästes borsten direkt i skaftet med en säker och beprövad konstruktion, som garanterar att ingen borst lossnar vid målning. Idag kan vi glädja oss åt att vara störst på marknaden med våra miljöpenslar för alla tänkbara målningsarbeten. Miljösymbolen på hemsida/katalog markerar att produkten är helt återvinningsbar.

Kretslopp för miljön

De grundmaterial vi använder är polypropen och polyester. Dessa är uppbyggda enbart av kol och väte, som är de vanligaste byggstenarna i allt organiskt material. Energiinnehållet i plasterna kan återvinnas genom förbränning. Vid fullständig förbränning bildas koldioxid och vatten, som förekommer naturligt i luften.