Målning

Vilken borstkvalitet ska jag välja?

Penslar med SYNTETBORST kan med fördel användas till alla vatten- och oljebaserade färger, lacker och lasyrer. Syntetborsten är slitstark. Genom att mixa långa, korta, raka och krusade strån erhålls önskvärd spänst och färghållning. Syntetborsten suger inte upp vatten på samma sätt som en naturborstpensel, utan behåller sin spänst under hela målningsarbetet.

Penslar med NATURBORST ska användas till oljebaserade färger och lacker. Naturborsten suger åt sig vatten och förlorar sin spänst och är därför inte så lämplig för vattenbaserade färger.

BLANDBORST är en mix mellan syntet- och naturborst, där de bästa egenskaperna från dessa material förenats. Detta skapar en allround pensel som passar all slags målning.

 

MÅLNING

Vilken pensel ska jag välja?

Vi har ett komplett sortiment som täcker in alla önskemål. Allt från yrkesmålare som ställer höga krav, till hemma-fixare som eftersträvar ett proffsigt resultat för en rimlig peng.

I vårt penselsortiment hittar du bl a moddlare och lackpenslar för mindre målning, fasadpenslar för utomhusmålning, rundpenslar och vinkelpenslar för fönster och sparmålning. Målar du med roller kan vi erbjuda ett stort sortiment med olika storlekar, lugglängd och kvaliteter.

 

TAPETSERING

Tapetverktyg för yrkes- och fritidsmålare

Det är inte bara tapeten som är viktig för ett gott slutresultat. För att resultatet ska bli det bästa möjliga krävs verktyg med kvalitet.

Vi har tagit fram en klisterpensel som passar för alla typer av tapetklister. Vill du istället använda rollers så rekommenderar vi en enklare roller med bygel (art nr 050601). Denna roller ingår även i vårt tapetset (art nr 200250).

För att underlätta ditt arbete rekommenderar vi tapetborste eller tapetverktyg, vassa knivar och tapetskärare. Använd gärna tapetlinjal för att få raka linjer.

RENGÖRING & FÖRVARING

Rengöring och förvaring av penslar och rollers

Vill du pausa från måleriarbetet och fortsätta måla nästa dag? Förvara dina penslar och roller i plastfolie eller plastpåse och se till att försluta ordentligt kring skaftet.
När du är klar med ditt måleriarbete krävs en ordentligare rengöring. Skrapa av så mycket färg som möjligt. Använd gärna rolleravstrykare till roller. Blötlägg dina penslar och roller ett par timmar i varmt vatten. Tvätta sedan av färgen och torka dem med en torr trasa. Har du använt lösningsburna färger behöver du använda lösningsmedel vid rengöring istället. Lösningsmedel och färg som blir över lämnar du på miljöstation.